Doutníky Nejzákladnější rozdělení doutníků je na doutníky suché a doutníky vlhké. Ty prvně zmíněné mají vnitřní náplň z nařezaných tabákových...
Celý článekMá vám přinášet radost a pohodu, a ne problémy. Proto bychom si měli najít takový typ doutníku, který nám svou silou a arómatem bude vyhovovat.
Chutě doutníku lze snad přirovnat k chuti dřeva, ovoce, koření, ořechů, kávy a dalším pochutinám.
Při kouření doutníku bychom měli dodržovat několik společenských zásad, abychom se nedopustili kuřáckého prohřešku.
je, že se doutník neinhaluje do plic. Tedy, nikdy „nešlukovat“. Doutník se pouze chutná na jazyku.
je, že se doutník nezamačkává o popelník. Pouze se nechá v popelníku volně vyhasnout. Zabráníte tím nepříjemnému pachu a dýmu.
Poslední třetinu nekouříme, slouží nejen jako filtr, ale i jako rezervoár kondenzátu z kouření, tzv. „močky“
Vybírejte si doutník podle situace a příležitosti. Nebojte se experimentovat.
Kuřte pomalu. Nepotahujte doutník příliš rychle. Bude hořet horce a spálíte tím chutě doutníku.
Jedno až dvě potáhnutí za minutu jsou považována za adekvátní, aby se doutník udržel zapálený.
Dýchejte „pomalu“ s doutníkem.
Suché doutníky nemusíme ořezávat, jsou již ořezány v továrnách. Vlhké doutníky jsou ořezány pouze na jednom konci, tam, kde se zapalují. Vrchní část doutníku bývá uzavřena krycím listem. Je to z toho důvodu, aby doutník rychle nevysychal.
Většina doutníků je opatřena papírovým kroužkem, tzv. prstýnkem, na kterém je zpravidla uvedená značka či název továrny.
Existují dva názory, zda prstýnek z doutníku sundávat či nikoliv. Dříve bonton doporučoval sundávat, aby nezáviděli, ti, kteří na tak dobré doutníky nemají.
Dnes však převládá názor, že je lépe kroužek nesundávat, protože by se mohl poškodit krycí list a při kouření by mohl mít doutník falešný tah. Takže raději nesundávat.
Doutníky Nejzákladnější rozdělení doutníků je na doutníky suché a doutníky vlhké. Ty prvně zmíněné mají vnitřní náplň z nařezaných tabákových...
Celý článekJe úroveň vlhkosti v tabáku důležitá? Jako kuřák dýmky byste měli vědět, že čím je tabák sušší, tím snadněji se...
Celý článekPotřebné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správnou funkci webu. Tato kategorie obsahuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní funkce webu. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
Veškeré soubory cookie, které nemusí být pro fungování webu zvlášť nutné, a které se používají výhradně ke shromažďování osobních údajů uživatele prostřednictvím analýz, reklam nebo jiného vloženého obsahu, se označují jako nepotřebné soubory cookie. Před spuštěním těchto souborů cookie na vašem webu je nutné získat souhlas uživatele.